2 Şubat 2013 Cumartesi

Hizbül Hars

     İlahi! Bu aciz bendeni de emniyet ve hıfzu sıyanet seralarına al. Bu kuluna da heybet ridası (elbisesi) giydir. Vakar tahtına oturt. Başına güzellik ve iyilik tacını koy. Üzerine izzet sancağını yay. Batınını haşyet ve şefkat  zahirini de vakar ve heybet ile süslendir. Merede-i şeyatine, inatçı cebabireye ve nefs-i emmareye galip gelebilecek güç lütfet. Ey merhameti sonsuz Rabbim, bu kulunu muhafaza buyur ve söz ve amellerinde tediyidini üzerinden eksik eyleme!
Amin.





Rida :
Umre veya hac yapmak isteyen kimsenin ihrama girmek için mutat elbiselerini çıkararak büründükleri iki parça havlu türü örtüden baş hariç vücudun belden yukarı kısmını örten parçaya denir. Belden aşağısını örten kısma da "izâr" denir.

Merede-i şeyâtîn:
Peygamber Efendimiz (sallallahu aleyhi ve sellem) “Ramazan ayı girince Cennet kapıları açılır, Cehennemin kapıları kapanır ve merede-i şeyâtîn zincire vurulur.” buyurmuştur. “Merede”, inatçılar, direnenler, saldırganlar demektir. Bu ifadeyle, şeytanların en azgınları, ipe-sapa gelmezleri, gözü dönmüşleri kastedilmektedir. Evet, bu mübarek ayda, “merede-i şeyâtîn” zincire vurulmaktadır.

Cebabire:
Sahabe-i Kiram yine sordu: " Onlardan sonra kıyamet kopar mı?"
Efendimiz: " Hayır, ondan sonra cebabire devri gelecektir, İslam'ı hor-hakir edecekler. Müslümanlara eziyet edip, kitabı saymayacak olanlar­dır o cebabire olanlar. Onların da günleri sayılıdır. Cenab-ı Hak onlara da bir zaman verir. İslamı yok etmeye çalışırken benim nesli pakimden, temiz sülalemden azamet, keramet sahibi bir zat gönderecek Cenab-ı Hak. Din-i islamı o meydana çıkartıp, bütün dünyayı islamın nuru ile parlatacaktır. Cenab-ı Allah'ın bana va­detmiş olduğu İslam'ın bütün dünyaya yayılması, hükmetmesi onun zamanında meydana gelecektir" diye müjde vermiştir.

Nefs-i emmare:
İnsan nefsinin en aşağı mertebesi ve “Muhakkak nefis kötülüğü emredicidir.” âyetinin haber verdiği büyük düşmandır. 

Teyid:
Kuvvetlendirmek, sağlamlaştırmak, desteklemek.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder