20 Haziran 2013 Perşembe

Gümüşhaneli Merhumdan Seçme Dualar-2

اَللَهُمَّ اِنَّى اَعُوذُ بِكَ مِنْ اَنْ اُشْرِكَ بِكَ شَىْاً وَاَسْتَغْفِرُكَ لِمَا لاَ اَعْلَمُ اِنَّكَ اَنْتَ عَلاَّمُ الْغُىُوبْ


Allâhümme innî eûzü bike min en üşrike bike şey'en ve ene a'lemü ve estağfiruke limâ lâ a'lemü inneke ente Allâmü'l ğuyub.

"Allah'ım, Sana bir şeyi ortak koşmaktan Sana sığınırım. Bilirim ve istiğfar ederim, zira ben bilmem. Çünkü Sen meydanda olmayanları bilirsin."

Bu dua en az günde üçer defa okunmalı ki günahlar bağışlansın ve insan şirkten muhafaza edilsin. İmanı tazelemek ve günahlardan arınmak için bu duayı sık sık okumak manevi sahada korunmamıza vesile olacaktır. İlk küfür şeytandan gelmiştir. Kafayı kurcalayan çirkin düşünceler ve inanışa aykırı vesveselerden de iman ve nikah tazelemesini yapmak menfaatimiz icabıdır. Kısacası Eşbah kıtabında denir ki:"İnsan kendisinden sadır olan günahlardan bildiği ve bilmediklerinin tümüne niyet ederek tevbe etmelidir. İstiğfar lisanın, tevbe de kalbin sıfatıdır. Onun için ikisini birleştirmek lazımdır." (Tefsir-i Hedadid)

Ahmed Ziyaüddin Gümüşhanevi Hz., Gümüşhanevi, Gümüşhaneli

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder