21 Ocak 2013 Pazartesi

Salat-ı Tefriciye


      23 Ocak Çarşamba günü Peygamber Efendimizin doğum günü (Rebiülevvel ayının 12.gecesi) olması sebebiyle Mevlüt Gecesi olarak kutlanır. Gün içerisinde ve yılın her günü Efendimize salat-ü selam getirmek bizim boynumuzun borcudur. Salavatın bir çeşidi de Salat-ı Tefriciye'dir.




   Allâhümme salli salâten kâmileten ve sellim selâmen tâmmen alâ seyyidinâ Muhammedinillezi tenhallü bihil’ükadü, ve tenfericü bihil’kürabü, ve tükdâ bihil’havâicü, ve tünâlü bihir’regâibü, ve hüsnül’havâtimi, ve yüsteskal’ğamâmü bivechihil’ kerimi, ve alâ âlihi ve sahbihî fi külli lemhatin ve nefesin biaded-i külli mâ’lûmin lek.

       "Allâh’ım, kendisi hürmetine düğümler çözülen, gamlar-kederler açılan, ihtiyaçlar giderilen, isteklere, hüsn-ü hâtimelere güzel âkibetlere nâil olunan, kerem (cömertlik) sahibi yüzü-suyu hürmetine bulutların sulandığı, Efendimiz Muhammed Mustafa (s.a.v.)’e ve onun âl ve ashâbına; her bakış ve her nefeste ve zâtinca mâlum olanların sayısınca, kâmil bir rahmet ve tam bir selâmet ihsan eyle."

      Salat-ı Tefriciye bir duadır aynı zamanda salavattır. Bir sıkıntıdan kurtulmak için 4444 defa okunur. Günlük olarak 21 veya 41 defa okunabilir denilmiştir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder