10 Mayıs 2013 Cuma

Üç Aylara Girerken

Allah Celle Celalühü mekanlar içinde mukaddes mekanlar, zamanlar içinde de mukaddes zamanlar yaratmıştır. İşte o mukaddes zamanlardan biri de üç aylar diye bilinen Recep, Şaban ve Ramazan aylarıdır. Dinimizde bu üç ayların önemi ve kıymeti pek büyüktür.


Niçin üç aylar denilmiş ?
Üç aylar, müslümanlarca her ay kendisinde mübarek bir geceyi barındıran aylar silsilesi oluşturduğundan dolayı bu isimle adlandırılmışlardır. Bu geceler, hepimizin manevi hayat yaşayışını tekrar gözden geçirdiği nefis muhasebesi yaptığı gecelerdir.

Üç aylar niçin önemli?
Üç aylar, Rabbimizin manevi kirliliklerden arınmamız için bizlere sunduğu manevi ziyafet sofrasıdır. Sevgili Peygamberimiz sallallahü aleyhi vesellem Recep, Şaban ve Ramazan ayının rahmet ve bereketinden azami istifadeyi sağlamak için ruhen, kalben, aklen, fikren ve bedenen bir hazırlık dönemi olarak değerlendirmiştir. Bu ayların müminler için değeri çok büyüktür. Bu değer hiç şüphesiz Peygamber Efendimiz'in sallallahü aleyhi vesellem üç aylara  verdiği önemden kaynaklanmaktadır.

Üç ayların bereketini yaşayabilmeği istemeliyiz.
"Allahım Recep ve Şabanı hakkımızda hayırlı ve mübarek kıl, bizi Ramazana ulaştır." şeklinde dua etmiştir. (Ahmet b.Hanbel, el-Müsned)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder